Online Tekenen

Schoorstenen en open haarden op Kerstmis kleurplaten

Schoorstenen en open haarden op Kerstmis

De open haard is de plek die speciaal bereid aan het licht een brand met brandhout in een huis. Voorheen had bijna alle van de huizen een plek aan het licht een brand in de woonkamer of in de keuken. De plaats waar het vuur werd aangestoken werd beschouwd als het centrum van het huis, zoals u in de hele geschiedenis in beelden van gezinnen verzamelden zich voor het vuur zien kunt. In die dagen het vuur werd gebruikt om warmte van de kamer en werd ook gebruikt voor het koken.
Het bestaan van open haarden is momenteel steeds minder vaak behalve in de huizen van de koudere regio's. De haarden worden vaak beschouwd als een gewoon decoratief element in huizen, als gevolg van de verschillende en meer efficiënte Warmelucht-Verwarmingssystemen die al vele jaren bestaan. Er zijn open haarden met zeer gevarieerde ontwerpen volgens de stijl van het huis. Van de haarden meest rustieke en traditionele, zijn waardoor ingericht met lijstwerk en andere siervoorwerpen naar de meer moderne regel. Het is mogelijk om te vinden haarden die is bedoeld als een bron van verwarming voor hele huis via een kanaalsysteem waarmee warmte andere kamers. In veel huizen met een open haard, dit is nog niet bereikt nooit als zodanig gebruikt. De belangrijkste redenen kunnen zijn het ontbreken van de juiste brandbare en geschikte ruimte te slaan vuil gegenereerd door het vuur en de brandhout, de geur van rook die doorheen de omgeving, de vrees van de mogelijkheid doordringen kan van een incident of ongeluk met het vuur provoceren.
Een haard moet een rook exit, dit betekent dat een buis waarmee de evacuatie van rook en gassen uit de verbranding aan de buitenkant van de behuizing. Deze rookgassen buis wordt weergegeven op het dak van het huis. De buitenkant verschijning van de buis kunnen zeer verschillen afhankelijk van de stijl van de bouw. Er zijn grote degenen met afwerkingen van steen of baksteen en andere eenvoudiger waarin een buis wordt weergegeven zonder een andere afwerking.
De relatie tussen open haarden met Kerstmis heeft uiteraard haar oorsprong in de landen van het noordelijk halfrond waar kerstvakantie samenvallen met de komst van de winter. In deze plaatsen, ze begon ook de traditie van het versieren van open haarden voor Kerstmis. Santa is ook nauw verbonden met open haarden en schoorstenen, omdat volgens de traditie ze hun toegang de voorkeur aan huizen. Hier vindt u veel kleurplaten van Santa Claus tijdens kerstavond in verschillende situaties is om in te voeren van de huizen van over de hele wereld.