Online Tekenen

Kerstman kleurplaten

Kerstman

Het karakter van de Kerstman of Santa Claus is een legendarische figuur die zijn wortels in de tradities van de Germaanse en Angelsaksische landen heeft. De oorsprong van de legenda lijkt deels geïnspireerd door het leven van de heilige Nicolaas van Myra. Sinds de 19e eeuw tot de huidige Santa Claus is gepersonifieerd in een oudere vet man met een lange witte baard en gekleed in het rood die giften aan kinderen op kerstavond levert.
Santa Claus heeft een lange lijst met namen met alle kinderen in de wereld die zich goed gedurende het hele jaar heeft gedragen. Na deze lijst en de brieven gestuurd door kinderen zelf tijdens het jaar, Kerstman, met de hulp van zijn slee, de vliegende rendieren en de Elfen, verdeelt de gaven over de hele wereld in een unieke en magische avond, de nacht van 24 tot en met 25 December, de vooravond van Kerstmis dag die bekend als de kerstavond staat.
Legendes over Santa Claus gelegen zijn huis in een zeer afgelegen gebied met eeuwige sneeuw en ijs zoals Lapland of de Noordpool. Hij kan leven er zeer rustig de rest van het jaar samen met zijn vrouw Mrs. Claus. De meest voorkomende vertegenwoordiging van Santa Claus neigt gepaard gaan met een grote zak van speelgoed en geschenken. Ook kunt u meer tekeningen van de kerstman met de slee, huizen via schoorstenen binnenvaren en verlaten van cadeaus onder de kerstboom. Een ander klassieke beeld van Santa is aandachtig luisteren naar de wensen van kinderen die op zijn schoot in elke plaats in de wereld zitten wanneer de kerstvakantie zijn binnenkort.
Santa Claus heeft meestal een eigennaam in vele andere talen, soms zijn namen die afkomstig zijn van de lokale tradities en folklore, terwijl in andere gevallen is het een vertaling of aanpassing van de oorspronkelijke naam.