Online Tekenen

Drie Koningen of Wijzen uit het oosten kleurplaten

Drie Koningen of Wijzen uit het oosten

De wijzen uit het Oosten zijn drie tekens die worden weergegeven in het nieuwe Testament van de Bijbel, die kwam naar Bethlehem, geleid door een ster naar het kindje Jezus. Volgens de traditie, deze drie wijze mannen aangeboden aan God geboren geschenken zoals goud, wierook en mirre. De drie koningen zijn Melchior, de witte koning en de oudere; Caspar, de blonde middelbare leeftijd koning en Balthasar, de zwarte koning en de jongste van de drie. Deze drie bijbelse personages symboliseren de hele mensheid.
De drie koningen uit het oosten reisde met hun kamelen voor een lange tijd in de woestijn, na een magische ster aan de hemel die leidde naar de plaats waar ze het kindje Jezus zou vinden. De koningen waren gekleed met mooie kleren en capes en met hun hoofd bedekt met tulbanden of kronen. Hun kamelen waren ook prachtige harnas en dekens.
De scène van de aanbidding van de wijzen is ook bekend als de Epiphany en werd vaak afgebeeld in de christelijke kunst, door de geschiedenis heen. Het feest van Driekoningen op katholieke godsdienst wordt gevierd op 6 januari, de dag van de drie wijze mannen.
In sommige landen is er een traditie dat kinderen geschenken tijdens de nacht van de koningen, de vooravond van Epiphany ontvangen, net zoals Jezus ontving de geschenken van de wijzen die kwam uit het Oosten. De drie koningen ontvangen hulp van zijn vele pages te kunnen distribueren alle giften tijdens deze magische avond.
Hier vindt de kinderen de mooie en gevarieerde kleurplaten van Magi. Sinds de reis te voet of per kameel door de woestijn na de ster tot de tijd van aanbidding en de levering van giften voor het kindje Jezus.